20-23 september 2018 – Masterly The Hague – Festival in Museumkwartier

20-23 september 2018 – Masterly The Hague – Festival in Museumkwartier

september 14th, 2018

Masterly The Hague: een nieuw, jaarlijks festival voor Oude Meesters en Dutch Design.

Voor nu nog gesloten deuren in 25 historische ruimtes aan de Lange Vijverberg in Den Haag wordt in september de rode loper uitgerold. Op deze prachtige locatie tegenover de Hofvijver, zullen van 20-23 september 2018 drie monumentale panden voor het eerst gezamenlijk de deuren openen voor het publiek.

Lange Vijverberg 14, 15 en 16 tonen de collecties van kunstverzamelaar Dr. Abraham Bredius, van Hoogsteder & Hoogsteder en van schilder Cornelis Kruseman. Tijdens Masterly The Hague worden deze historische schilderijen gecombineerd met speciaal voor de gelegenheid vervaardigde werken van hedendaagse ontwerpers. Het hedendaagse werk is te zien en te koop!

Van Rembrandt van Rijn tot Viktor & Rolf
De haute couture van Viktor & Rolf vormt een samenspel met het schitterende harnas en de weelderige kraag op het portret van Frederik Hendrik, Prins van Oranje geschilderd door Michiel van Mierevelt. De metershoge metalen bloemen van Linda Nieuwstad zijn hier gekoppeld aan de roosjes in de hand van de rijkste vrouw in 17e-eeuws Amsterdam, vereeuwigd door Jurriaen Ovens.

Fotografenduo Petra en Erik Hesmerg laten foto’s zien bij een mysterieus Sottobosco schilderij van de uiterst zeldzame schilder J.M. Sartory. En bij dé 19de-eeuwse hofschilder Jean-Baptiste Van der Hulst is textielvormgever Jan Koen Lomans uitverkoren te exposeren. Samen met hen zijn er nog 60 andere meesters van Dutch Design die deel kunnen nemen aan Masterly The Hague.

Curator Nicole Uniquole kiest welke meesterontwerper met welke Oude Meesters samen mag exposeren. Gedurende vier dagen kunt u deze schitterende combinaties bewonderen van hedendaagse en Oude Meesters. De art direction en styling van Masterly The Hague is in handen van Maarten Spruyt met wie Nicole Uniquole vele tentoonstellingen vormgeeft.

U gaat anders kijken naar Old Master Paintings en Dutch Design – en u kunt ze ook nog verwerven.
Zie https://www.masterlythehague.com